לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר כשיום השנה בחודש ניסן

שלום רב,
אבי נפטר ב ד' בניסן , מתי עלי לעלות לקברו ביום השנה ? שכן יש נוהגים לא לעלות בחודש ניסן , האם לעלות בערב ר"ח כלומר בכ'ט באדר ? אך זה יותר משלושה ימים מיום הפטירה והקבורה.
תודה מראש על התשובה
אברהם

תשובה:

מנהג רוב העולם לעלות לקבר ביום היארצייט אף בחודש ניסן, ומי שנוהג שלא לעלות בחודש ניסן נוהג לעלות בערב ראש חודש.

מקורות:

גשר החיים (פרק כט אות ג) ושו"ת מלמד להועיל (ח"ב סי' קמה).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבי נפטר ב ג' בניסן , יום השנה הראשונה שלו חל ביום חמישי , המשפחה רוצה לעשות את יום השנה ביום שישי – כי זה יותר נח להם ,
    האם זה מקובל לשנות את היום מטעמי נוחות – עבודה וכד

  2. מאוד לא כדאי, יש מעלה גדולה לנפטר בעלייה לקבר ביום השנה כיון שהוא יום דין בשבילו ובזכות התהילים הצדקה והתפילות על הקבר ובכלל של צאצאיו או ניצול מהדין. אבל אם אין ברירה יש שהקילו בכך בתוך שלושה ימים.