הארכת פעילות המזגן באמצעות שעון שבת

הנידון: הארכת מצב קיים בתאורה או במיזוג אויר.
האם מותר ללחוץ על הפינים שבשעון שבת בכדי להאריך את שעות הפעילות של מיזוג אויר

תשובה

מעיקר הדין מותר להאריך מצב שכבר קיים: כלומר שאם המזגן דולק אפשר להאריך את שעות הפעילות שלו, ועדיף להיות ערוכים מראש, ולא להזדקק למצבים כאילו, מכיון שיש כמה אופנים שאסור לשנות את מצב השעון שבת – למשל אסור להקדים את כבוי המזגן, ואסור לשנות את מצב השעון ולגרום שילדק יותר מוקדם, ומכיון שיש מקרים שאסור לעשות שינויים בשעון שבת, עדיף בכלל לא להתעסק עם השעון כדי שלא יבוא לטעות ולעשות גם את הדברים האסורים.