לתרומות לחץ כאן

עליה לקבר בשנה ראשונה, תיקון נפרטים, ולימוד לעילוי נשמת הנפטר

שלום רב
אני בשהת אבל על אבי
1. קראתי כי אין לעלות לציון במהלך השנה למעט בסיום השבעה השלושים והשנה האם ניתן לעלות גם בראשי חודשים ? אני בע"ה מתחתן האם ניתן לעלות לציון אבי לפני ? או אחרי ?

2. קראתי כי ישנו דבר הנקרא "תיקון נפטרים" המדובר בתפילה מרוכזת הנערכת מידי פעם לעילוי נשמת הנפטרים האם יש עניין מסויים בדבר ?

3. מה עלי לעשות לעילוי נשמתו של אבי אני אומר קדיש בשלוש תפילות קבעתי שיעור גמרא יומי אך אני מרגיש שאני עדיין לא עושה מספיק מה עלי לעשות עוד?

בברכה

תשובה:

שלום רב.

1. ראה כאן שאכן אין לעלות לקבר בשנה הראשונה למעט מהיום שקמים מהשבעה, וביום ה"שלשים", וביום השנה, ומנהג הספרדים שאף ביום סיום אמירת הקדיש [בתום 11 חודש] עולים לקבר, ויש שכתבו להקל לעלות לקבר להתפלל לעילוי נשמת המת, ולא לבקש בקשות על החיים, ובשעת הדחק יש מקום להקל בזה להתפלל גם בתוך שנה ראשונה.

2. יש בזה ענין גדול למי שנוהג בזה, יש מהמקובלים שכתבו שעל ידי תיקון זה ודאי יכנס הנפטר לגן העדן.

3. ראוי שתלמד משניות ככל שיתאפשר לך, שיש בזה עילוי נשמה רבה מאוד, וכן מומלץ לתרום ספרי קודש שילמדו בהם בבית הכנסת (אהבת חסד חלק ב' פט"ו בהגה"ה)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבולבלת יש אומרים שמותר לעלות ביום שישי במשך השנה הראשונה אני לא רוצה להזיק לנשמה אז מדוע אין הוראות ברורות מה אסור ומה מותר אם הבנתי נכון מחודש ועד 11 חודשים לא עולים לנו יש אזכרה של חצי שנה ויש גם12 חודשים אז מה מותר ומה אסור

  2. אין חילוק בין יום שישי לשאר ימים ולא ידוע לי על מנהג של עליה לקבר בחצי שנה. המנהג לא לעלות לקבר מלבד הזמנים האמורים, אדם שמרגיש צורך מיוחד לעלות יוכל לעשות זאת בתנאי שיעסוק שם רק בטובת הנפטר ולא בבקשות פרטיות ותפילות על עצמו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל