מצא שעון ברכב שכור ושקית מוצרים בכניסה לבניין

שלום כבוד הרב שליט"א
יש לי שני שאלות בעניני השבת אבידה.
1. מצאנו שעון ברכב ששכרנו ולחברת השכרה אין מושג אצל מי זה היה קודם [זה הגיע מסניף אחר ואין להם אפשרות לברר].
2. יש כבר שבוע שקית עם בקבוקי יין וכמה חבילות עוגות בכניסה לבנין שלנו בחדר מדרגות, לאף שכן אין מושג למי זה שייך, אם אף אחד לא יקח במנקה מחר ישליך את זה לפח מה אני אמורה לעשות?
תזכו למצוות
ותודה על האתר המצויין שלכם

תשובה:

1. יש לפרסם בעיתונים המפרסמים אבידות חינם, ואם לא תצליחו לאתר את הבעלים יש להניח עד שיבוא אליהו.
2. יש לשים מודעה בלוח בית הכנסת בשכונה וכן לפרסם בעיתונים המפרסמים אבידות חינם. ואם לא תצליחו לאתר את הבעלים עד חודש, יש לקנות את המוצרים במחיר שהם נמכרים בסופר בשכונה ולרשום בפנקס שחייבים כסף זה לבעלים לכשיבוא אליהו.

מקורות:

1. מסתמא יש סימן בשעון, גם אם לא, מסתמא נמצא לפני ייאוש, שהרי מסתמא הבעלים אינם יודעים היכן איבדו את השעון ועדיין מצפים למצאו. אם היה ידוע מי השוכר האחרון היו צריכים למסור לו, עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ג.
2. ככל הנראה הבעלים שכחו היכן הניחו את השקית. יש סימן של כמות הבקבוקים והחבילות. על פי הדין המוצא רשאי למכור (או לקנות לעצמו) מיד, שהרי מוצרים אלו מצויים בחנויות (עיין שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף כא), אולם לאחר חודש ראוי למכור, כדי שהעוגיות לא יתקלקלו.