הנחת תפילין כנגד הערווה

האם מותר ללכת עם תפילין מגולות כנגד הערווה והאם מדובר דווקא כנגד ערווה ממש או כל ערווה שאסור לקרוא ק"ש כנגדה

תשובה:

שלום רב.

אין ללבוש תפילין כנגד הערווה, ואף בדבר שיש לחוש שיגרמו לו הרהורים אסור לילך בהם.

מקורות:

משנה ברורה סי' מ"ה סק"ה ור' גם בשו"ת דברי יציב ליקוטים סימן ט"ו. ויש מהפוסקים שדנים אם כנגד טפח באשה ערווה יש לאסור להניח תפילין, ויש שהוכיחו מכך שלאשה מותר להניח תפילין אף שצריכה לגלות לשם כך טפח מבשרה (ר' במשנה הלכות חלק ו' סימן כ' הדעות שהביא בזה שם), וכתבו לחלק בזה כיון שאשה כנגד בשרה אין לה הרהורים ולכן מותר לה, אך לאחרים כנגד ערותה אסור אף בטפח.