סיום הצום בערב ראש השנה

שלחתי לכם שאלה אתמול האם אפשר לצום היום עד חצות היום ועניתם (התשובה כאן):
עד מנחה גדולה צמים ואומרים מנחה ובה "עננו" ואחר כך אוכלים
שאלתי:כידוע בערב ראש השנה אומרים מנחה בזמן מנחה קטנה עכשיו שאלתי:
האם אפשר לחכות עד זמן מנחה גדולה ולא להתפלל ולאכול כי נהוג לומר מנחה בזמן מנחה קטנה

תשובה:

שלום רב.

במקומות רבים מתפללים מנחה בזמן מנחה גדולה כדי שיוכלו לומר 'עננו' ואחר כך לאכול. באם אין מנין לתפילה בזמן מנחה גדולה, ניתן לאכול בזמן זה אף ללא מנחה.