פיצוץ בצינור שארע בדירה מושכרת, מי חייב לשלם על המים

שלום לכבוד הרב,
בדירה בה התגוררתי בשכירות אירע פיצוץ בצינור המים של הבנין והחיוב על המים בגין פיצוץ זה חולק בצורה משותפת על הדיירים בבנין בחשבון המים.
יש ביני (השוכר) למשכירה חילוקי דעות מי צריך לשלם עבור מים אלו. חשוב לציין שבהסכם של השכירות של הדירה רשום שבלאי סביר על חשבון השוכר ואירוע חריג כגון פיצוץ וכו' על חשבון המשכיר.
לכן אני טוען שהפיצוץ בצינור הוא בלאי לא סביר והמשכיר צריך לשלם על המים.
המשכיר טוען שעל המים אני צריך לשלם.

הסכמנו שמה שהרב יגיד כך ננהג.

תשובה:

אם חשבון המים הוא על שמך או על שם שוכר קודם, אתה צריך לשלם. אם החשבון הוא על שם המשכיר, יש ויכוח בין הדיינים, לדעתי אתה חייב לשלם.

מקורות:

האמור בחוזה שהמשכיר צריך לשלם על פיצוץ מתייחס לתיקון הבעיה בלבד וכפי שאכן נהוג שהמשכיר חייב לתקן את הדירה. חוב המים הוא חוב שהרשות המקומית מטילה וכיון שהיא מחייבת את השוכר עליו לשלם. לדעתי גם אם חשבון המים רשום על שם המשכיר, כיון שאפשרי למשכיר להעביר את החשבון על שם השוכר גם ללא הסכמתו (אם יראה את הסכם השכירות), גם אם לא עשה כן הרי זה כאילו התחייב באחריות על חוב המוטל על השוכר. עיין נתיבות סי' עב ס"ק כד.