עליה לקבר לפני יום השלושים

האם מותר לעלות לקבר של נפטר יום לפני מליאת ה-30 יום?מכיוון שאני לא רוצה שהמשפחה ייפגשו אותי למרות שישמחו אני מעדיף שלא ידעו האם זה מותר מבחינת ההלכה?

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה אין להקדים לפני יום השלושים, כיון שלא ראוי להטריד את המת בשנה ראשונה לבד מהזמנים המפורשים בהלכה ואחד מהם הוא יום השלושים, וניתן למצוא זמן ביום השלושים לעלות לקבר בלי להפגש.

מקורות:

גם כאשר חל יום השלושים בשבת נחלקו הפוסקים אם לאחר את העליה או להקדימה (ובגשר החיים כתב יש מקדימין ויש מאחרין), אך כאשר אינו חל בשבת אין להקדים מהטעם שמוזכר בפוסקים שלא להטריד את המת בשנתו הראשונה כמו שכתבנו כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יום השלושים של אימי יוצא ביום שישי, סעודת השלושים מן הסתם תערך ביום חמישי בערב, האם מותר להקדים את העליה לקבר ליום חמישי מאחר ולבקשת המשפחה קשה להם להגיע ביום שישי.

  2. האם אפשר לקיים את העלייה לקבר לא בדיוק ביום השלושים ? הקבורה היתה בכ' כסליו, והמשפחה מעדיפה לעלות ביום שישי. האם עדיף לאחר לכ' טבת או להקדים לי"ג טבת ?

  3. בשנה הראשונה עולים רק בסוף השבעה בסוף השלושים ובסוף השנה, ולא סתם כך באמצע… הנפטר טרוד בכפרת עוונותיו וזה מטריד את נשמתו. בשורות טובות.