בדיקת כשרות לפי רכיבים

היי!

יש לי חבר שחי בארה"ב וקונה אוכל לא לפי הכשר אלא לפי הרכיבים באוכל.
אני אמרתי לו שכנראה שזה לא בסדר ושעליו לשאול רב. אך הוא בשלו והנה ציטוט:
"לחם שכל הרכיבים שלו כשרים הוא בעיקרון בסדר וכנל גם ביצים דגים ירקות ותפוחי אדמה אורז ופסטה, מה יש לא להסכים? מבשל בבית".

האם החבר שלי נוהג כהלכה? ואם לא אנא הבא נימוק מפורט על מנת שחברי לא יחזור על הטעות בשגגה חס ושלום

תשובה:

שלום רב.

חברך טועה. עד 5אחוזים לא צריכים לכתוב ברכיבים.

ומאיפה הוא יודע מה יש במרגרינה ורוב המרגרינה בעולם טרף.

חומר מתחלב מקורו מהחי. חומר זה גם נקרא אמולספייר.

בפסטות יש ויטמינים לא כשרים.

הרבה מאוד חומרי גלם יש בלחם, בערך 150, שתפקידם לגרום לחיי מדף ארוכים. לאוריריות של הלחם למשקלו לנפח. ולעוד הרבה דברים.

לאן נעלם אפיית גוי? ומי אמר לו שאין שם גם לחם חלבי באותו תנור. שזה הופך את הלחם הפרווה לבעייתי.

מה עם ניפוי הקמח? מה עם החרקים? ובסוף מה עם קצת יראת שמים?

בהצלחה רבה

הרב יוסף זריצקי