כשרות דג ארס

האם הדג הנקרא ארס (קומוניס) או בשמו המדעי העברי "סִכָּן הוֹדִי" (או "סִכָּן הָדִּי" מחלוקת ה"פוסקים" בניקוד בין פרופ' מנחם דור לבין ד"ר דני גולני) ובשמו המדעי הלועזי "Siganus luridus".
הוא כשר או לא
הוא מצוי מאוד בים התיכון

תשובה:

שלום רב.

הדג אינו כשר. בדקתי מאות רבות של דגים ובאף אחד מהם לא מצאתי קשקשים. ישנו רב אחד שמתיר. הוא טוען שהוא כן מצא קשקשים.  בכל אופן שאלתי הרבה מאוד דייגים ורובם אמרו לי שאצלם הוא נקרא דג לא כשר. על אף שחלקם היו גוים. או אוכלי שקצים ורמשים. אבל כמסיח לפי תומו הם אמרו לי שהדג אינו כשר.

בהצלחה

הרב יוסף זריצקי