האם צריך כשרות למשחות לפנים לפסח?

כעקרון אנו נוהגים להחמיר בבית ולקנות שמפו,סבונים וכו' כשרים לפסח.ולכן רציתי לשאול לגבי משחות לפצעים בפנים וכן סבון פנים קוסמטי-טיפולי. האם הם מותרים לשימוש בפסח? והאם אין בזה משום חשש סיכה?
אגב, חיפשתי את שמות המשחות ברשימת התרופות הכשרות לפסח וזה לא הופיע. נדמה לי כי רק תרופות הנבלעות דרך הפה מופיעות ברשימה.
(המשחות הם: רטאויט ובנזמניצין טופיקל ג'ל)

תשובה:

שלום רב,

אכן ברשימת התרופות מופיעים רק תרופות ולא משחות.

ראה כאן לגבי סבונים, שמפו, וכד' אם יש בהם חשש חמץ. וכאן האם יש בעיה מצד סיכה כשתיה.

חג שמח!

הצטרף לדיון

תגובה 1