איסור ייחוד עם החברה

האם מותר לישון עם חברה שלי באותו בית שזה בעצם לא באותו חדר והיא בעזרת השם הולכת להיות אשתי לעתיד !!

תשובה:

מועדים לשמחה.

במצב כזה אסור לישון בבית אחד.

מקורות:

אני מבין שמצב כזה ההגדרה היא כמאורסים (למרות שאני לא יודע אם בפועל נערכו אירוסים או לא). ראה ברמ"א (אבה"ע סי' נה סעי' א') שאסור להם לישון בבית אחד. ובכלל יש לדעת שאיסור יחוד במצב כזה הוא מעט יותר חמור מאשר בסתם גבר ואישה שאינם מכירים זה את זה. ובשו"ת חיים ושלום (הגר"ח פאלג'י, ח"ב סי' פט) הרחיב עוד שאסור לו להכנס לאכול בבית כלתו, אולם היום לא נוהגים כן. והמנהג הוא שאוכלים בבית הכלה אולם לא ישנים שם אם הכלה עצמה ישנה שם.

נסיים בדברי החפץ חיים בספרו אהבת חסד (ח"ג פ"ו) לגבי יחוד עם משודכת שיש המון הבורים שאין יודעים זה ונכשלים באיסור יחוד. והוא באמת עוון פלילי ועתידין ליתן את הדין בעולם הבא וגם לסבול יסורין בעולם הזה כלשונו.