הזדמנות למכירה בחול המועד

שלום וחג שמח
האם בעל עסק שמתעסק במסחר לדוגמא מוכר אבנים יקרות ומתקשר אליו לקוח שהוא צריך איזה סחורה בדיוק לחול המועד ואם לא תספק לו את זה הוא יקנה ממישהו אחר או שאם לא תספק לו הוא לא יוכל להשתמש בסחורה אחרי חול המועד אם תביא לו הוא צריך את זה לדוגמא לעכשיו כי נגיד שיש לו הזמנה רק לעכשיו הזדמן לו איזה לקוח האם מותר לך להביא לו את זה ואחרי להתעסק בחשבון
תודה מראש

תשובה:

מועדים לשמחה.

לפי התיאור הנ"ל, מדובר בהזדמנות נדירה של קניה כזו. ואם כך מותר. וראה במקורות

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' תקלט סעי' ה'. אולם אם הוא יכול למכור את זה לאחרים לאחר החג, אפילו אם יקח לו קצת זמן למכור את זה, אסור. אולם רק מצד הענין של בריחת קונים צידדו הפוסקים להחמיר, ראה מנחת יצחק ח"ו סי' לב, ועי' שדי חמד מערכת ח' סי' ב' שהרחיב בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי המקורות שהבאתם אני מבין שעם אני יכול למכור את סחורתי גם למישהו אחר נגיד אחרי חול המועד אז היה אסור לי למכור עכשיו? אבל אולי אני ירויח פחות אז כן היה מותר ?