קניית משקפיים שלא לצורך המועד

אין לי משקפיים טובות ללבוש שלי שרוטות נורא, האם מותר לי בחול המועד לרכוש חדשות למרות שאמנם כנראה יגיעו רק לאחר המועד אבל יכול להיות שיכינו אותם בחול המועד, פשוט קשה לי לראות איתם הם שרוטות ממש, ולפני החג גם יכולתי אבל מכל מיני סיבות לא הספקתי לקנות. האם מותר לי לרכוש זוג חדש?

תשובה:

מועדים לשמחה.

אם המשקפיים יגיעו לאחר המועד אין להתיר לקנות אותם החול המועד משתי סיבות: א. אין בכך צורך המועד. ב. באופן כזה אתה מכשיל את המוכר בעשיית מלאכה אסורה במועד, שכן הוא עוסק במסחר האסור במועד ומכין משקפיים שאינם לצורך המועד.