צביעת הבית בחול המועד

שלום לרבנים רציתי לדעת עם מלאכת צביעה ניקראת מלאכת הדיוט או לא ועם תגידו לי שלא הרי כול אחד יכול לצבוע? ועוד האם זה משנה מה אני צובע? תודה מראש וישר כוח!

תשובה:

מועדים לשמחה

בס' חול המועד כהלכתו פרק ח הערה מ עמד על ההערה שלך, שלכאורה, מה שכתב השערי תשובה סי' תקמד בשם הפרי אדמה שאסור לצייר ולכייר בחול המועד הוא דוקא בצביעה אומנותית כעין ציור שהיא מלאכת אומן, אבל צביעה פשוטה וגסה כמו צביעת גדר חיצונית בצבע לבן, אין בה אומנות [צביעת דירה היא מן הסתם מעשה אומן, שכן מי שאינו בקי במלאכה זו צובע באופן שאינו אחיד, ואינו חלק וכו'…]. אלא שגם מעשה הדיוט לא הותר אלא לצורך המועד, וכתב שקשה מאוד להגדיר מעשה זה כצורך המועד, שכן כמו שהסתדרו שם עד היום כך יכולים הלאה… אולי א נשפך על הקיר נתיזים של צבע וכיוצא בזה שכרגע לא נעים לגור שם ללא צביעה יחשב הדבר כצורך המועד.