ריבוע התפילין של ראש

האם בתפילין כל הד' חדרים שבתפילין צ"ל אותו רוחב. והאם זה לעיכובא. בבקשה מקור. תודה.

תשובה:

שלום רב

אין כל חיוב שהבתים יהיו שוים, דין הריבוע הוא בכללות הבית, אולם, משום נוי משתדלים להקפיד שכן יהיו שוים פחות או יותר.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' לב ס"ק קעח, וראה ס' מאיר עז עמ' שעז שלכתחילה נהגו משום נוי מצוה לעשותם בשווה. אגב, אחת הבעיות המצויות בתפילין הפשוטות, היא שהחריצים מזויפים, כלומר הם לא נעשים באמת במקום החיבור שבין הבתים אלא זו חריטה בצבע, וזה מכשול גדול. מומחה יוכל לחשוד בכך כשיראה שהבתים שוים ממש, כיון שקשה מאוד לעשות זאת במדויק.