סמיכת גאולה לתפילה בתפילת ערבית

שלום כבוד הרב
אני לא מרגיש הכי טוב אז קראתי בערבית היום את קריאות שמע וברכותיה והפסקתי לפני תפילת שמונה עשרה, ורצתי לשירותים
האם מותר לי להמשיך כשעה אחרי ישר מתפילת שמונה עשרה? או שאני צריך לקרוא שוב את קריאות שמע וברכותיה ורק אז תפילת שמונה עשרה?

תודה רבה, ברוך תהיה :)

תשובה:

שלום רב

ניתן להתפלל מיד שמונה עשרה. כל החיוב של סמיכת גאולה לתפילה המחייב להסמיך את ברכות קריאת שמע לשמונה עשרה, קל בערבית יותר מבשחרית, ומשום כך, אדם שמאחר לתפילה ואין לו מנין אחר, מתחיל שמונה עשרה עם הציבור ורק אחר כך משלים את ברכות קריאת שמע, ובכל מקרה לא ניתן לברך ברכות אלו פעמיים גם לא בשחרית, שהרי כבר יצאת ידי חובת הברכה.

רפואה שלימה!