קביעת תאריך אזכרה של שנה ראשונה

שאלותיי הם:
1- האם שנת האבל הראשונה מחושב לפי התאריך העברי בשנה
מעוברת.
2 אבקש עזרה לקביעת תאריך יום אזכה לשנה

יום הפטירה ה' בסיון תשע"ג-14/5/13
יום הקבורה ז' בסיון תשעג 16/5/13

בבדיקה שלי באתר של חברת קדישא תל אביב יפו לפי החישוב יוצא ז' בסיון תשע"ד 5/6/14.

מתי אני עורך את ההזכרה של השנה הראשונה?

תשובה:

שלום רב,

יום האזכרה הוא בתאריך הפטירה ולא בתאריך הקבורה (בשנה הראשונה – ויש הפרש של שלשה ימים – יש בזה מחלוקת מתי עורכים את האזכרה, ראה כאן). לכן יום האזכרה היא בה' סיון ערב חג השבועות – 3.6.14

ראה כאן בענין עליה לקבר בערב חג השבועות.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. שלום רב, אבא שלי נפטר בתאריך י'ג באדר ב התשע'ד,זאת השנה הראשונה ולפי מה שכתוב בלוח העברי זה יוצא בתענית אסתר, רציתי לדעת האים מקדימים ביום ? בתודה מראש על התשובה, חגית.

  2. שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי התאריך שיוצא בתענית אסתר, מכיוון שאני איני מבינה בנושא זה ברצוני לדעת איך נעשה ברכות בזמן שיש תענית? תודה, חגית.

  3. חלילה, אין קשר בין העליה לקבר לברכות, את הברכות תביאו לבית הכנסת לאחר ערבית בליל התענית, וכולם ישמחו שם לברך. ביום רק תעלו לקבר תאמרו את פרקי התהילים הקדיש והאזכרה ונתינת הצדקה.

  4. ט"ו בשבט הוא יום פטירתו, וזה היום לעלייה לקבר, לא משנה השעה, כל זמן שזה לפני השקיעה.יש שנוהגים בשנה הראשונה ללכת ביום לפני, היום שבו נגמרת השנה הראשונה, וכל אחד יעשה בזה כמנהגו.

  5. שלום רב,
    אבי ז"ל נפטר 14.11.19
    ט"ז בכסליו בשעות הצהריים ונקבר באותו היום בלילה.
    באיזה תאריך אזכרה ומתי עולים לבית העלמין?
    תודה