שינויי מנהגים בספירת העומר בין אשכנזים לספרדים

בס"ד

מה הסיבה לנוסח ספירת העומר בין הספרדים לאשכנזים במנין הימים והפירוט לשבועות?:
ל דוגמה: "היום …..לעומר שהם : שבוע וחמישה ימים "
לעומת : היום ….ימים שהם שבוע וחמישה ימים לעומר.
( המיקום של המילה לעומר בספירה)

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש ריבוי מנהגים, ובכל מקום נהגו באופן שונה. מנהג הספרדים מיוסד על רש"י המובא ברבינו ירוחם נתיב ה ח"ד, בס' שבלי הלקט הובא שיש נהגו לומר היו לעומר כך וכך, כיום מנהג זה כלל לא קיים, ומנהג האשכנזים על פי הרמ"א לומר לעומר בסוף. מנהג הספרדים מכוון על פי חכמת הקבלה, וכמובא בסידור הרש"ש ובשו"ע הרב בסידור היעב"ץ ובכף החיים סי' תפט ס"ק לד ועוד. ומכל מקום מנהגים אלו אינם לעיכובא וכל אחד יעשה כמנהג אבותיו.