קניית מכשיר משומש בג' שבועות

שלום רב
האם מוצר לקנות מבן משפחה טאבלט בשלושת השבועות? הקניה היא קניה לכל דבר, קבלת המכשיר תמורת כסף. האם יש עניין רק לקבל את הטאבלט ולשלם עליו לאחר י' באב?

תודה מראש, תומר

תהיינה השאלה והתשובה לעילוי נשמת הנופלים ולהחלמת הפצועים אמן סלה.

תשובה:

שלום רב

כל כלי, בגד וכיוצא בזה שלא מברכים עליהם ברכת שהחיינו ניתן לקנות בשלושת השבועות עד ראש חודש אב למנהג האשכנזים ועד שבוע שחל בו תשעה באב למנהג הספרדים. כמו כן, כל קנייה שיש בה הזדמנות מיוחדת מבחינת מחירה מותרת בימים אלו, גם בתשעת הימים.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' תקנא סעי' ב.