בילויים בתשעת הימים

האם מותר בתשעת הימים לאכול מעדנים כמו גלידה טעימה או דגים במסעדת דגים? או שראוי להמנע?

תשובה:

שלום רב

על פי שורת הדין אין כל בעיה להתענג במעדנים ולבלות במסעדות דגים, אולם, כמובא בשולחן ערוך מטרתם של ימים אלו לעסוק בעניני החורבן, וברור לכל בר דעת, שאם נצטוינו למעט בעיסוק במשא ומתן כדי שנוכל להתרכז באבלות לא יעלה על הדעת לעסוק בבילויים במשך שעות ארוכות במסעדות וכדומה. כמובן, אין ענין להכניס בבית אוירה של דיכדוך ומותר לאכול גלידה עם הילדים…

יה"ר שיתקיים בנו כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה.