רחיצה והסרת שיער בתשעת הימים למנהג הספרדים

בס״ד
מותר להתקלח במים חמים בתשעת הימים? לחפוף שיער? להוריד שיערות בידיים וברגליים ולעשות שפם?
אני ספרדיה אם זה משנה..

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים אין איסור על הרחצה כבר מראש חודש אלא רק בשבוע שחל בו תשעה באב, כלומר, החל מצאת השבת הקרובה. וכך הוא גם לגבי תספורת. אשה נשואה בשעת הדחק יש שהתירו לה להסתפר אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב כדי שלא תתגנה על בעלה, ראה ילקוט יוסף מועדים עמוד 562.