האם מועיל לנהוג קדושת שביעית בפירות היתר מכירה בשמיטה?

בס"ד

שלום וברכה
מבקשת עצתכם לגבי שנת השמיטה הקרבה ובאה.
חוזרת בתשובה וזו לי פעם שלישית שנת שמיטה, שנים קודמות נהגתי לקנות בחנויות שומרות שמיטה.
מסיבות רבות אנחנו צורכים כעת ירקות אורגניים, קשורים לחקלאי שתמורת סכום קבוע מספק בכל שבוע ארגז מפרי השדה, כמובן שלבקשתי נמנעים מלשים לי ירקות עליים שאינם ניתנים לניקוי מחרקים.
לחקלאי זו לראשונה שנת שמיטה מאז הקים את העסק והוא מתכוון לשמור השמיטה בשיטת היתר מכירה.
האם הכשר זה ראוי? אם אשלם מראש בעבור הסחורה כפי שנעשה באוצר הארץ ואתיחס אל הירקות כירקות בקדושת הארץ אז אפשר לצרוך ירקות אלו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בכך שאת מתייחסת לפירות אלו כקדושים בקדושת שביעית לא די, שכן התורה אוסרת כל פרי שמור או נעבד, כלומר שנעשתה בו מלאכה אסורה בשביעית, היסוד של היתר מכירה הוא שהקרקע נחשבת של גוי וממילא מותר לעשות בה מלאכות אלו, כך שאם נחמיר ונתייחס אליהם כאל פירות שביעית נמצא שהם אסורים באכילה מדין שמור ונעבד. לכן הואיל ואת נוהגת טוב ומעונינת שלא להזדקק לפירות של היתר מכירה, לא תוכלי להנות מפירות אלו, וכדאי שתחפשי פירות אחרים המתאימים לך הבאים מאוצר בית דין המפוקח על ידי מערכת כשרות מהודרת.

ויהי רצון, שבזכות שמירת השמיטה תדעו כולכם בריאות איתנה בעז"ה יותר מזו המגיעה למי שמקפיד על אכילת פירות אורגניים בדוקא.