מוצר שהוזמן באינטרנט והגיע באמצע השבת ע"י נכרי

הזמין בחו״ל באתר רשימה של קניות, ההזמנה הגיעה בשבת, האם מותר לפתוח באופן המותר את הדלת ולומר לעכו״ם שמביא את המוצרים להניח את הכל בבית. התשלום מתבצע בעת ההזמנה באתר בחול.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מותר. ואף צריך לעשות כך אפילו אם המוצור הוא אינו מוקצה מצד עצמו.

מקורות:

ראה בשו"ע סי' שז סעי' יד ובמשנה ברורה שם, שיש אומרים שמאחר שזה בא מחוץ לתחום זה מוקצה, ויש אומרים שאינו מוקצה. ומ"מ טוב שיאמר לנכרי שיניח בבית או על השולחן.

הצטרף לדיון

תגובה 1