טיול בחול המועד סוכות

אנחנו רוצים לצאת לטיול בחוה"מ סוכות..ואחרי הטיול לשבת לאכול (ללא לחם) האם אנו מחויבים בסוכה ? או שבגלל שאנו לא קובעים סעודה ניתן לאכול ללא סוכה?

תשובה:

שלום רב,

אכילת לחם מצריכה סוכה.

אולם הדין הוא כי הולכי דרכים פטורים מהסוכה. לכן אם יש לכם אפשרות להשיג סוכה בלי טורח מיוחד באותו מקום חייבים לאכול בסוכה. אולם אם אין לכם אפשרות להשיג סוכה, יש סוברים שאתם יכולים לאכול מחוץ לסוכה. ואף מותר לכתחילה לצאת לטיול למרות שמראש אתם יודעים שיקשה עליכם להשיג שם סוכה. כי הכלל הוא "תשבו כעין תדורו" וחלק מצורת החיים זה היציאה וההליכה בדרכים. אכן הגר"מ פיינשטין החמיר בענין ולדעתו הפטור של הולכי דרכים אמור רק במי שהולך לסחורה ולא במי שהולך לטיול, וראה בהרחבה כאן.

באכילת מאכלים שרגילים לאוכלם בסעודה כמו בשר ותוספות למיניהם נהגו להחמיר לאוכלם בסוכה.

מקורות:

ראה סי' תרמ סעי' ח' ומשנה ברורה ס"ק מב.