יעוץ בעניני השקפה

שלום לכבוד הרב שליט"א. אחד מעקרי האמונה הוא (שכל התורה מין השמיים) רציתי לדעת מה הכוונה הרי ידוע שהתנ"ך והמשנה והגמרא והמדרשים והזוהר וכל פסקי ההלכה אמת והקבלה והפירושים שלכל פסוק יש ארבע רובדים ושבעים פנים וכל רובד כולל בו 60,000 פירושים. ובדורינו ב"ה יש הרבה השקפות ודעות והאם נעשה מבולבל והרי אלו ואלו דברי אלוקים חיים. וגם יש ספרים של יראה מלאים בהסברים על עונשים לנפש החוטאת ודברים איומים. והרי אם אדם יקח מהספר הזה והספר הזה הוא יהיה מובלבל כי הצדיק ההוא דיבר בשיטה כזו והצדיק השני בשיטה ההיא ולכל אחד יש רעיות מהגמרא וכו'. איך אדם ידע בכדי לא להכשל חס ושלום מה זה הנקרא שכל התורה היא מין השמיים ? ראיתי קצת בספר של הרב יצחק אברבנאל פעם וחשוב לי לדעת. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ננסה לעשות סדר בדברים. היהדות מחולקת בעצם לשני נושאים עיקריים: קביעת ההלכה בחיי המעשה ושמירת המצוות, ועניני אמונה והשקפה. בנוגע לקביעת ההלכה יש פחות או יותר דברים ברורים, אמת שיש מחלוקות שונות אולם בעניני הלכה למעשה הדברים מוגדרים בשולחן ערוך, משנה ברורה, פוסקי זמנינו, ואם יודעים את ההכרעות יש הלכה פסוקה וברורה בכל ענין. אם לא יודעים שי לשאול מורה הוראה מובהק. בנושאי השקפה אין טעם להתבלבל, כיון שמלבד עצם עקרונות האמונה המיוסדים על ספרי הקדמונים0 והם ברורים לכל, שאר הספרים רק עוסקים בדרכים שונות בעבודת ה', שבאמת כולם אהובים וברורים, אדם שמתחבר לדרך חיים חסידית, זה טוב, ואדם שמתחבר לדרך אחרת זה גם טוב. כל זמן ששומרים על המצוות ולימוד התורה כמו שצריך כל עניני ההשקפה המכוונים לעבודת ה' כולם טובים. העיקר להיות דבוק בתלמידי חכמים אמתיים הבקיאים בגמרא ובהלכה, ובדרך זו לעולם לא נבוא לידי מכשול.

אולי אם תפרט בצורה יותר ממוקדמת מה מבלבל אותך ננסה לסייע באופן פרטני יותר.

בהצלחה רבה בדרך העולה בית א-ל!