חציצה בתפילין מחמת רצועות העולות זו על זו

בס״ד, שלום לרב , שני זוגות תפילין של ראש, למעלה יהיה ר״ת וקרוב למצח רשי אבל באחור ה ״ד״ , צריך ? הפוך אבל האם אחד על השני ואחד מסתיר את השני או שניהם צריכים להראות?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה במידת האפשר מי שיכול עדיף שלא תהיה חציצה כלל אפילו של הרצועות, אבל אם קשה כך להדק, ניתן לסמוך על הכלל האומר שמין במינו אינו חוצץ, וכיון שהרצועות שתיהן ממין אחד לא נחשב הדבר כחציצה. במקרה כזה עדיף שהתפילין של רש"י יהיו ללא חציצה לגוף כלל ואלו של ר"ת יהיו עוברים מעליהן.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' כז ס"ק יד, וראה אבני נזר או"ח סי' יד שלכתחילה יש להחמיר.