טעימה בערב שבת

אני מבין שיש עניין בטעימת מאכלים בערב שבת ע"פ האריז"ל והפוסקים שנמשכו אחריו.. עם זאת לא ברור לי ..

א. האם יהיה מותר לאכול מהאוכל.. לא רק שטעימה תחשב כאכילה.. אלא אכילה ממש..

ב.ועוד אני מבין שצריך לייחד את המעשה לשבת האם כשמייחדים את המאכל לשבת האם זה אומר שהוא מוגדר לשבת ויהיה אסור לאכול ממנו עד ערב שבת ורק הטעימה תהיה מותרת..וזה בגלל שייחדנו את המאכל ?

בתודה..

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לאכול ממאכלי השבת לפני השבת, האוכל של שבת אינו הקדש שאסור למעול בו, אלא שכמובן יש להזהר שלא לאכול יותר מידי כדי שנוכל לחאכול את סעודת השבת בתיאבון.

בהצלחה