קביעת מזוזה בשער חשמלי נפתח

ברצוני לדעת.
ישנו שער חשמלי נפתח לחנייה של רכב וכאשר השער סגור ישנם שני מזוזות ומשקוף ואילו כשרוצים להכנס עם הרכב אז השער נפתח עד הסוף ואין משקוף. האם שער חשמלי זה חייב במזוזה?

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את המקרה במדויק אולם בלאו הכי חנייה המשמשת לתכליתה ולא למגורים או לאיחסון חפצים אינה חייבת במזוזה. כאשר היא מהווה ככניסה לבית אפשר שהיא חייבת במזוזה, אך אם כאשר השער פתוח אין משקוף בצד ימין אין חיוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום , מה במקרה שדיירים מאחסנים לצורך העניין אופניים ליד הרכב שלהם ?.
    ישנה דיירת שמאחסנת כל מיני דברים על אחת החניות המסומנות שלה (היא גם נוהגת כך בניגוד לבקשת הועד,ולא על דעת השכנים),היא יוצאת דופן ורוב הדיירים לא נוהגים כך, האם הדין שונה ?

    ב.המחסנים אצלנו (סגורים, עם דלתות לכל אחד) בתוך החניה התת קרקעית,כמובן שלמחסן עצמו יש מזוזה,האם די בכך ?