הכשרת סט צלחות מחרסינה

שלום רב,
יש בביתנו סט צלחות מחרסינה, אשר נעשה בו שימוש לאוכל בשרי כשר פעם אחת בלבד, כאשר הבעיה בעניינו הינה- שהאוכל לא בושל בכלים כשרים וכן שהצלחות נוקו בסקוטצ' שאינו כשר.
האם יש מה לעשות עם סט כלים זה ע"מ שנוכל להשתמש בו?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

באופן כללי המנהג להחמיר לגבי כלי חרסינה ופורצלן שדינו כחרס שאין לו אפשרות הכשרה, אולם כאשר מדובר בסט יקר של כלים והדבר כרוך בהפסד, ניתן להקל ולהשתמש בהם לאחר הגעלה שלוש פעמים. כמובן הכל מדובר בבשר חם, מגע קר אינו אוסר.

בהצלחה

מקורות:

כ"כ בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' מו, שכיון שמדובר בהפסד גדול ובדרך כלל השימוש הוא ככלי שני ובדבר גוש שהוא רק חומרא, יש להקל באופן הנ"ל, ועל פי דעת העיטור שהכשר זה מועיל להם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב המשיב
    ניתן להשתמש בכלים הללו ללא שום חשש וגם ללא הכשרה בכלל. השימוש היה בבשר כשר שבושל בכלים שאינם כשרים. הבישול בכלים שאינם כשרים לא אוסר את המאכל היות שסתם כלים לאו בני יומם ומכיון שהבשר איננו אסור גם ההגשה שלו בצלחות לא יכולה לאסור את הצלחות.
    בכבוד רב
    מרדכי פוגל