מאכל פרווה במסעדה בשרית

קניתי מאכל פרווה (במהותו) במסעדה בשרית, אמרו לי שהכל בחזקת בשרי. יתכן שבישלו את זה בסיר אחד עם תבשיל בשרי, או שלא ניקו מבישול קודם וכו' (אין לי מושג איך זה הולך במסעדות), האם צריך להמתין אח"כ 6 שעות?

תשובה:

שלום רב

אם המאכל התבשל עם בשר יש להמתין 6 שעות, אבל בדרך כלל לא לכך הכוונה, מבשלים מאכלים בסירים נקיים וכו', אלא שמערכת הכשרות דורשת שלא להכניס לתחומי המסעדה מאכלים חלביים, ולהתייחס להכל כבשרי למרות שהוא פרווה, ובאופן זה אין להמתין 6 שעות.

בהצלחה