מים אחרונים בנשים / קביעת סעודה בבשר ואורז

שאלה:

יש לי שתי שאלות ואשמח עם יהיה תשובה
1. אני אוכלת בבית בספר כריך ואומרת ברכת מזון ואז ילדה אחת העירה לי ואמרה לי שאני חייבת להגיד מים אחרונים לפני , האם זה חובה ?
2. קורה לי מצב שאני אוכלת ארוחה ללא לחם אבל אני קובעת סעודה ואמרו לי לברך המוציא הרי אין לחם
אני אתן דוגמא למשל אורז בשר סלט ומים איך אני אברך המוציא לקחת חתיכה של לחם?

תשובה:

שלום רב,

1. אכן נפסק בשולחן ערוך שמים אחרונים לפני ברכת המזון הוא חובה. אולם נשים לא נהגו ליטול מים אחרונים. ראי מה שכתבנו כאן בנושא.

2. אם את לא אוכלת לחם לא מברכים המוציא לחם מן הארץ, אלא אם כן את קובעת סעודה על מזונות. ואז גם צריך לברך ברכת המזון. בנוסף, גם צריך שיעור קביעת סעודה. אבל על אורז בשר וכד לעולם לא נחשב לקביעת סעודה כדי שיצטרכו לברך ברכת המזון.

בהצלחה