מחבת פרווה שניתז עליה רוטב בשר

מחבת פרווה שבאמצע טיגון נפל רוטב של סיר עם עוף.
האם אחרי 24 אפשר להשתמש איתו לפרווה בלי שיהפוך לבשרי? המחבת לא הכי נקי מבחוץ (שומן) אך לא בושל בו אף פעם בפועל בשר. האם הוא בשרי? או נשאר פרווה?

תשובה:

שלום רב

מחבת שניתז עליה רוטב בשר מסיר רותח נעשית בשרית, אולם אם מבשלים בה מאכל פרווה דינו ככל כלי בשרי שאינו בן יומו שמכינים בו מאכל כזה שהתבשיל אינו נעשה בשרי, וראה בהרחבה כאן.

לעצם הענין אין כל בעיה להגעיל את המחבת ולהשיבה לקדמותה שתהיה פרווה לגמרי.

בהצלחה רבה