המתאבל עליו מתאבל עמו בבני זוג פרודים

אני ואשתי פרודים כבר שנה, ובה"ד חייב את אשתי לקבל גט, וההליך עכשיו בערעור לביה"ד הרבני הגדול. עכשיו אביה נפטר, האם אני צריך לנהוג איזה שהם מנהגי אבלות?

תשובה:

שלום רב

שאלתך אכן מענינת, מקור דין זה ש"כל התאבל עליו מתאבל עמו" הוא בדברי הרמ"א סי' שמה סעי' ו. ובטעם דין זה נקטו רבים מהפוסקים שהוא משום כבוד האבל ולא משום כבוד המת, ולכן  אף כתב הערוך השולחן שם סעי' יד שכיום שהמנהג למחול על כך בטל דין זה. משום כך נראה, שכיון שבמצבך אינך חייב בכבוד אשתך, ואדרבה היא נוהגת שלא כדין שאינה מקבלת מיד גט ומעכבת את ציווי בית הדין, וכל יחס האישות שביניכם בטל, אין לך חיוב כזה כלל.

בשורות טובות!