חוזרת בתשובה אם היא צריכה לספר שהיתה בעברה עם גבר

כבוד הרב שלום וברכה, ברצוני לשאול אם מישהי חוזרת בתשובה היתה פעם אחת עם גבר בעברה – ולא מעבר לזה. האם היא צריכה להגיד בשידוכים שהיא לא בתולה? גם אם לא נקרע קרום הבתולים וזה היה חד פעמי? מה יהיה אם היא לא תספר זאת? האם זה חמור? אודה על תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה על הכל

תשובה:

שלום רב,

לכאורה היא אינה חייבת לספר.

מקורות:

הדין הוא כי "כנסה בחזקת בתולה ונמצאת בעולה" הקידושין הם בספק. כלומר, אדם שנשא אישה שהיא "בחזקת בתולה", ונמצא שהיא אינה כזו, יש ספק על הקידושין אם הם חלו או לא. ובנוסף, יש בעיה בכתובה, שכן כתובה של בתולה הוא מאתים, ושל בעולה מנה. לכן צריכים לספר לבעל, ואז אין בעיה בקידושין שכן הוא יודע בדיוק את מי הוא נושא לאישה. כמ כן בכתובה, אם הוא יודע שכתובתה מנה, ובכל זאת מרצונו הוא מתחייב מאתיים, אין בכך כל בעיה.

לכן נערה שהיא חוזרת בתשובה, בדרך כלל כבר אינה "בחזקת בתולה" שכן כולם יודעים שנערה שאינה דתיה כבר אינה מוחזקת כבתולה.. לכן כשאדם נושא אישה, ויודע שהיא חוזרת בתשובה, הוא מודע לכך שהיא כבר אינה "בחזקת בתולה".