מוקצה שנפל בשבת על דבר היתר, מה עושים?

שלום וברכה לכבוד הרב,
אם נפל אבן או שטר של כסף על הלחם המשנה ורוצה לברך ולבצוע על הלחם בשבת האם מותר לו לטלטל ולהסיר את מה שמונח על הלחם בשבת?

תשובה:

שלום רב

אם המוקצה היה מונח בבין השמשות על הלחם, מדעתו של האדם ובידיעתו, ולא על ידי נפילה, הלחם נעשה בסיס לדבר האסור ואסור בטלטול, אולם כאן אני מבין שלא כך היה, וממילא הלחם מותר בטלטול אלא שיש לנער ממנו את המוקצה ולא לגעת בו עצמו. באופן כזה נחשב הדבר כטלטול מן הצד המותר בשבת.