אכילת דג בארוחה חלבית

שלום לכבוד הרב, ידוע לי כי יש הנמנעים מאכילת דגים וחלב ביחד (כנראה מנהג ספרד) , האם הכוונה למאכל או תבשיל בהם קיימים שני מרכיבים אלו במעורבב או שמא האיסור רחב יותר ומתיייחס לארוחה בכללותה? אחדד שאלתי, אני מארח מס׳ משפחות שומרות כשרות, ובכוונתי להכין פסטה עם שמנת, ובנפרד להגיש כריכונים עם טונה (לא יוגשו גבינות)האם לאלו שלא אוכלים דגים עם חלב, עלולים להיתקל בקושי הלכתי או שמא לא צריכה להיות בעיה? תודה רבה וחנוכה שמח

תשובה:

שלום רב

גם לאלו המקפידים שלא לאכול דג עם חלב יחד אין בעיה לאוכלם באותה ארוחה. וכפי שמותר גם לאכול דג ובשר באותה ארוחה.

בתיאבון