האם אשה ספרדיה מברכת על הלל בחנוכה? / ברכה על נרות חנוכה כשמדליק לבד / פשיטת טלית על דעת ללובשה מיד

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א חנוכה שמח
א.אם הגיע הביתה להדליק נר חנוכה או אלמן שוודאי אין עימו אדם נוסף לברך על חנוכה אם יברך .בשם ומלכות
ב.אשה ספרדייה אם תברך על הלל בחנוכה
ג..אם הוריד טלית כדי להוריד סוודר/מעיל ואח"כ מחזיר טלית אם יברך ואם מותר ללבוש מעיל /סוודר על הטלית וכך להתפלל
תודה

תשובה:

שלום רב

א. עיקר מצות ההדלקה היא לגבי העוברים והשבים ברחוב, כך שגם אם אין אדם עמו הוא ודאי מדליק בברכה, השאלה שלך נכונה לגבי אדם שבא לביתו מאוחר בלילה ואין כבר עוברי אורח ברחוב, ובאופן זה אכן הוא אינו מברך על ההדלקה אם אין בני בית עמו, כמבואר במשנה ברורה בסוף סימן תרעב.

ב. נשים ספרדיות אינן מברכות על ההלל בחנוכה, אף שגם הן היו באותו הנס. ראה בהרחבה כאן.

ג. בענין זה נחלקו כידוע השולחן ערוך והרמ"א בסי' ח סעי' יד, וכידוע במקום ספק ברכות גם ספרדים חוששים לפסק הרמ"א, אלא שכדאי להמנע מלהכנס לספק זה.