צבעי שצבע שלוש שכבות ללא תועלת

שלום רב,
האם צריכים לשלם לאומן המספק עבודה חסרת תועלת, לדוגמא:
צבעי צבע שלש שכבות צבע על תקרה כשמספיק שכבה אחת, ומבקש תשלום עבור שלש השכבות, האם צריכים לשלם לו משהו על העבודה המיותרת או על הצבע המיותר (כשהצבעי קנה את הצבע מכספו)?

(המקרה האמיתי מסובך לתאר, לכן אני שואל את זה בדוגמא של הצביעה).

אשמח לקבל ע"ז מקורות.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בדרך כלל כאשר לא מציגים את השאלה כמות שהיא, התשובה לא תהיה מתאימה ורק עלולה להטעות.

אם לא התבקש במפורש לעשות כן, אין צורך לשלם לו על העבודה המיותרת.

מקורות:

פועל צריך לעשות העבודה כמקובל, עיין שו"ע חו"מ סי' שלא. אם עשה מעבר למקובל, דינו כיורד שלא ברשות שלא מגיע לו תשלום מעבר לשבח, עיין שם סי' שעה. ועיין עוד בגמ' ב"מ דף עו ע"א לעניין עבידתא שפירתא.