מושגים בשמיטה

שלום רב
רציתי לדעת קצת יותר בענייני שמיטה כלומר מה מותר לאכול מה אסור מדוע כתוב על מאכלים מסוימים היתר מכירה
תודה

תשובה:

שבוע טוב,

כידוע בשמיטה אסור לעבוד באדמה. ירקות שגידלו בשנת השמיטה אסורים לאכול מדרבנן ונקראים "ספיחין" לכן נזהרים שלא לאכול יקרות מגידולים של יהודים שעבדו בשנת השמיטה. יש כאלה שסמכו על "היתר מכירה" כלומר, שמוכרים את השדות לגוי לשנה אחת לפני שנת השמיטה, ובכך מעסיקים גויים שעובדים באדמה. ישנם הרבה מאד פיקפוקים בתוקפה של מכירה זו, ולכן כבר למעלה ממאה שנה שרוב הפוסקים הסכימו שלא לסמוך על מכירה זו, לכן אדם שלא סומך על מכירה זו, אסור לו לאכול ירקות מ"היתר מכירה" שכן הם אסורים מדין "ספיחין".

תוכלי לראות עוד על הלכות שמיטה, במאגר השו"ת, יורה דעה, שמיטה.