שליח שקיבל מתנה או הנחה בקניה

מה הדין באדם שמינוהו שליח לקנות ספרים וקיבל ספר במתנה או לקנות חליפה וקיבל חולצה במתנה או שקנה בושם עם כרטיס הנחה שיש לו האם כל הריווחים והמתנות הולכים למשלח או לשליח או שיחלוקו?

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם קיבל ספר או חולצה, הרי הם של המשלח. אם קיבל הנחה בחיוב של האשראי (בפירוט החודשי), הרי הוא של השליח. אם קיבל הנחה במקום, בגלל שהוא חבר מועדון, יש לחלק את ההנחה בין השליח והמשלח.

מקורות:

אם קיבל ספר, מאחר וכל לקוח מקבל אותו, הרי זה כדבר שאין לו קצבה שהתוספת כלולה במקח. עיין שו"ע חו"מ סי' קפג סעיף ו. לעניין הנחה עיין כאן במקורות ובתגובות ועיין כאן.