תפילין ספק פסולות

שלחתי לבדיקה תפילין והבודק פסל את הבית ואמר שמקנייתם היו פסולות ושבא להחליף בית אותו בודק פסל מאותה הבעיה ואז העבירו את זה למישהו אחר שכנראה שם את אותו בית.אני לא יודע מה לעשות.אם אחד קבע כשר ואחר פסל,האם עליי להסתלק מהספק ופשוט להניח.

תשובה:

שלום רב

חלילה להניח תפילין שהן ספק פסולות! ספק דאורייתא לחומרא! כדאי לפנות לרב המקומי ולהתייעץ איתו מי בודק מומחה שניתן להראות לו את התפילין. או שתשלח לנו את איזור מגוריך ונשתדל להפנות אותך. כבר היום לפני השקיעה תניח תפילין אחרות מחבר או שכן וכדומה.

בהצלחה