שוכר דירה עם מטבח במרפסת סגורה שסבל מנזילות

אנחנו משכירים דירה לזוג, את המרפסת סגרנו למטבח, בחתימת החוזה שאלו אותנו אם עלול להיות נזילות ואמרנו שלא, לאחר שביררנו אצל הבעל מלאכה. במהלך החורף היה לשוכרים נזילות חזקות במטבח והם טוענים שהיה להם נזקים מהנזילות נהרס להם מצרכים בשווי 250 ש"ח. האם אנחנו צריכים לשלם על הנזקים?
וכן הם מבקשים שנפצה אותם על עוגמת נפש שהיתה להם, האם אנחנו צריכים לשלם זאת?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל הנראה, לא מדובר בקלקול שקרה לאחר תחילת השכירות, אלא המטבח מלכתחילה לא היה תקין ועמיד בפני גשם. אם כן, השוכרים צודקים ועליכם לפצות אותם בהפרש המחיר שיש בין דירה עם מטבח תקין לבין דירה דירה עם מטבח שיש נזילות חזקות.

מקורות:

ככל שמקור הבעיה כבר היה בתחילת השכירות, הרי זה מקח טעות. מאחר ולא היה ניתן לסיים את השכירות מיד עם הגשם, הרי זה כמכה לשעבר שיש לנכות מהשכירות. עיין רמ"א חו"מ סי' שכא ובנו"כ שם.