ניקוי המקפיא לפסח

האם יש לחשוש לחמץ בתא ההקפאה של המקרר: מצד המאכלים שנפלו וחלחלו לשכבת הקרח שהצטברה מעוצמת הקור?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט זה נחשב למקום שמכניסים בו חמץ. ויתכן מאד שהגיעו פירורים על קרקעית המקפיא, ולאחר מכן עלה שכבת הקרח. כדאי להפשיר את המקפיא, ולבדוק אם יש חמץ עד מקום שידך מגעת (לא יותר מזה, אין צורך לפרק את המקפיא). ואם בכל זאת נשארו פירורים במקומות שאינך מגיע אליהם, אתה יכול לסמוך על ביטול חמץ

בהצלחה