הגעלת כלים ומכירת חמץ

שלום וברכה כבוד הרב

התקשרתי לחנות למכירת טלפונים ניידים ואמרתי שאבוא, שאלתי גם מחירים וכו', יכול להיות שנתתי את הרושם שאקנה שם

האם אני מחויב ללכת לקנות משם?

אם אמא שלי שטרחה לנקות את הבית והיא רוצה שאגעיל את הסירים ומחבתות
אבל אולי לא תרצה לסלק את החמץ במקפיא, האם חטא בא על ידי של בל יראה ובל ימצא?

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

1. אין לך חיוב לבוא.

2. זה מצויין להגעיל את הסירים אבל חובה לדעת כיצד עושים זאת, תתייעץ על כל אחד עם הרב העושה את פעולת ההכשרה. הסירים צריכים להיות נקיים לחלוטין, ללא שימוש 24 שעות.

3. כדאי מאוד לשכנע את אמא לעשות מכירת חמץ. אני מניח שהיא לא משתמשת במוצרים אלו בפסח אז למה לא למכור לגוי ולקיים את מצוות החג כראוי? בכל מקרה החמץ אינו שלך ואתה לא עובר עליו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני בלי נדר אביא את הכלים לאנשים שעושים את, אולי מטעם הרבנות הראשית, לא זוכר אבל אני מניח שהם מבינים בעזרת ה'
    וכן, נראה לי שבעזרת ה' אמא שלי בסדר עם מכירת חמץ :)

  2. כבוד הרב, זה בסדר לקחת את זה להגעלה שנערכת ברחבי העיר?
    יש מקום אחד שיש בו גם פוסק הלכה במקום, אבל אמא שלי צריכה את הכלים עד יום רביעי, והמקום הגעלה עם הפוסק רק ביום רביעי, ונראה לי שהיא תרצה את הכלים כמה שיותר מוקדם.
    הם להבנתי מפרקים את מה שצריך לפרק מהכלים ומחזירים במקום.
    רק צריך לנקות היטב לפני ולא לגעת בכלים 24 שעות
    תודה רבה :)