הספק טהרה בין השקיעה לצאת הכוכבים

בס"ד

לרב הגאון שלום רב.
אשתי עשתה הפסק (בין השקיעה לצאת הכוכבים) מס' פעמים כי לא היה תקין, עד שדקה לפני צאת הכוכבים יצא כבר תקין. (עדיין אין לנו ילדים)
האם מותר לעשות כך?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

הפסק טהרה עושים לפני השקיעה. גם דקה לפני השקיעה זה טוב (אם זה אכן לפני). לאחר השקיעה לא ניתן לעשות הפסק טהרה. ובודאי לא דקה לפני צאת הכוכבים. כלומר, ללא כל ספק עליכם לספור יום נוסף. והבדיקה של הראשון לנקיים היא תחשב לכם בהפסק טהרה, כאשר הספירה מתחילה שוב ממחרת.