ניכוי קצבת תלויים מדמי מזונות

בס"ד
שלום רב כבוד הרב,
יש לי ילדה בת 13 ומשלם עבורה דמי מזונות. האמא מקבלת קצבת נכות 100% מביטוח לאומי ותוספת עבור הילדה בגובה 930 ש"ח פרט לקצבת ילדים 140 ש"ח.
האם יש מקום לדרוש קיזוז מדמי המזונות שאני משלם בגין התוספת שהאם מקבלת מביטוח לאומי? אחרת מדובר כאן בכפל תשלום,
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם היה מדובר בילדה פחות מגיל שש לא היה מקום לקזז את תוספת קצבת הנכות מדמי המזונות. מאחר וחיוב זה קיים גם כאשר הילדה עצמה עשירה ומסודרת מבחינה כספית.
אבל, כאשר מדובר מעל גיל שש שהחיוב הוא מדין צדקה או מתקנות הרבנות, בדרך כלל לוקחים בחשבון כסף זה. למיטב ידיעתי, אין כללים ברורים בעניין בבתי דין הרבניים והכל לפי העניין.
ידוע לי על מקרה מסוים שיש להורים אזרחות כפולה והאישה מקבלת קצבת ילדים גבוהה ממדינה זרה ובית דין הרבני פסק לאחרונה שהקצבה תיקזז במלואה מדמי המזונות וזאת על אף שלפי החוק במדינה הזרה הקצבה משולמת רק לאם הילדים.

מקורות:

לעניין ההבדל בין לפני גיל 6 לבין אחר גיל זה עיין בטור אבן העזר סי' עא ובט"ז שם סק"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי נכות 100 אי כושר .אני מקבלת קצבת נכות ותוספת תלויים..אני בתהליכי גירושין..האם יכולים לבטל לי תוספת תלויים ?או לא אקבל מזונות בגלל קצבת תלויים על ילד??
    ומזה תוספת תלויים עבור בן זוג??
    אני רוצה לקבל קצבה. נכות שלי ..תוספת תלויים עבור ילד וגם מזונות ..יש דבר כזה??

  2. אינני מכיר היטב את חוקי הביטוח הלאומי ואף לא הבנתי אם השאלה היא הלכתית או ייעוץ לגבי קצבאות מביטוח לאומי.