מוצרים שלא נמכרו לפני הפסח

שלום רב .
האם אי מכירת החמץ לפני הפסח במקום העבודה פוסלת את השימוש בה לאחר הפסח .
אני עובד שכיר בחברה שלצערי בעלי החברה לא מכרו את החמץ לפני הפסח אך החברה לא הייתה פעילה במהלך כל פסח והמקום היה סגור עד אחרי החג .
לצערי מאחר והייתי טרוד בהכנות הפסח לבתי לא חשבתי על עניין המכירה במקום העבודה . להערכתי אין על המוצרים כשרות לפסח ובחברה יש מלאי גדול של ממרח חרובים , ממרח בוטנים , קטשופ היינץ וקורנפלקס .
גם במטבח יש מספר אריזות של סוכר , קפה שחור עלית , קפה נמס עלית , קפה נמס טסטר צ'ויס .
החברה איננה עוסקת בשיווק ומכירת המוצרים האלו והם משמשים אותה לצרכים פנימיים . החברה מפעילה צהרונים והמוצרים האלה משמשים האכלת ילדים בצהרונים .
תודה .

תשובה:

שלום רב,

שאלי את הרב זריצקי, ולדבריו בקורנפלקס הינו חמץ גמור, ומאחר שלא נמכר לפני פסח הוא אסור באכילה. שאר המוצרים, תבדוק שאין הם מכילים חמשת מיני דגן, ואפשר להשתמש בהן.