טבילת בעל קרי בשבת ערב הרגל

שלום רציתי לשאול מי שרוצה לקיים מצות עונה בליל שבת הקרוב ומצד שני הוא לא טובל בשבת מה גובר על מה לבוא טהור לרגל או מצוות עונה או שבכהאי גוונא כן יטבול שוב בשבת לפני החג למרות שתמיד נוהג שלא לטבול בשבת עקב החששות של סוחט וכו' תודה רבה

תשובה:

שלום רב

נראה ברור שמצות עונה קודמת כיון שהוא מחוייב בה, ואילו לבוא לרגל טהור אינו חיוב גמור. ומכל מקום נראה שבאופן זה ניתן לסמוך על דעת המקילים לטבול בשבת, תוך זהירות יתירה שלא לסחוט שיער, אלא רק להניח את המגבת על הראש.

חג שמח